Inspiratie

Mij wordt vaak gevraagd waar ik de inspiratie vandaan haal om steeds tot een nieuwe collectie te komen. Eigenlijk is dat niet zo goed uit te leggen... Mijn oma heeft me geleerd om creatief te zijn. Mijn opa was niet alleen de allereerste 'beletteraar' in Nederland (vroeger werden logo's op bijvoorbeeld reclameborden en auto's allemaal met de hand geschilderd, in plaats van dat ze uit een computer rolden) hij kon ook nog eens prachtig schilderen. Mijn moeder heeft die gave meegekregen (ik helaas niet). Blijkbaar heb ik dankzij hen 'echt' leren kijken. Ik zie in het dagelijkse leven veel mooie kleurencomposities, dat inspireert mij tot thema's. Evenals het luisteren naar muziek, het bezoeken van mooie steden, het lezen van tijdschriften, maar natuurlijk raak ik ook geinspireerd door de materialen die ik tegenkom. En dankzij het vak van mijn opa heb ik een enorme liefde voor taal en fonts. In feite zijn het al mijn zintuigen die 'op scherp staan'.

Daarnaast verzamel ik al mijn hele leven beelden uit tijdschriften, en koop ik op antiekmarktjes ansichtkaarten van vroeger. Voordat quotes populair werden hield ik er al van. En eigenlijk is voor wat betreft dit verhaaltje de quote van Roald Dahl wel heel toepasselijk: 

"And above all, watch with glittering eyes the whole world around you, because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic, will never find it." Prachtig toch?